Как да бъде тренировката ви пълноценна?

2014-01-27 22:19:00
Как да бъде тренировката ви пълноценна?
Снимка: Dreamstime

Има много хора, които спортуват редовно, но въпреки това не са доволни от резултатите. Прекарват часове наред във фитнес залата, хранят се здравословно, но въпреки това не виждат особена промяна във външния си вид. Каква може да е причината?

 

Не е важно човек да тренира, а да тренира правилно! Когато упражненията се правят правилно, спортуващият може да изгори два пъти повече калории за два пъти по-малко време. И тук важи поговорка – „Не е важно количеството, а качеството”. Ако наистина искате да се отървете от излишните килограми, трябва да променяте темпото на упражненията – първо много интезивно, а след това по-бавно.

 

 

За какво става въпрос?

 

Отивате на пътечката и започвате да редувате тичането със спринт. 15 секунди спринтиране, 30 бягате бавно. Идеята е, че промяната на темпото действа по-добре на метаболизма и горенето на калории продължава, дори след като излезете от фитнес залата. Също така промяната на темпото подобрява дишането и издръжливостта.

 

Освен правилно изпълнение на упражненията, много е важна и загрявката. Доста хора я подценяват и след това се оплакват от травми. За да не бъдете едни от тях, загрейте хубаво! Може да го направите с няколко стречинг упражнения и/или да покарате велоергометъра в умерено темпо. Тук също може да редувате темпото – 10 минути карате умерено, след това няколко минути карате с бързо темпо.

 

Има доста спортуващи, които се мъкнат с шише вода от уред на уред. Според специалистите обаче водата по време на тренировка е забранена. Тя се пие преди и след като приключите със спорта. Ако прекалите с водата, има опасност да ви стане тежко и да не може да изпълнявате упражненията правилно. Също важи и за храната. Хапнете нещо малко и поне половин час преди тренировка.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Баща Ти
преди 10 години

Не е важно човек да тренира, а да тренира правилно!Ако не тренира, как ще тренира правилно? :D


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия